Kövess minket!
  
     

Vattacukor, a legkedvesebb édesség évek óta!

Vattacukor, a legkedvesebb édesség évek óta!
2014, március 31.

A vattacukor története még a 18. századig nyúl vissza, akkori feljegyzések alapján még nem pont olyan formában volt elérhető, mint ma illetve csak a gazdagok kiváltásága volt ennek a csodás édességnek fogyasztása, mivel drága és időigényes volt az előállítása. Arról azonban nem készültek feljegyzések, hogy milyen technikával állították elő ezeket a luxus finomságokat, illetve, hogy hogyan is nézhettek ki. Akárhogy is, minden bizonnyal már akkor is rendkívül nagy népszerűségnek örvendhetett.

Ezt követően a 19. században találták fel az első vattacukorgépet, melyet vicces módon egy amerikai, feltalálói vénával megáldott fogorvos, William James Morrison és John C. Wharton, cukrász álmodott meg.  A nagy közönség kicsivel később, 1904-ben kóstolhatta meg ezt a légiesen csodás finomságot, a louisianai világkiállításon. Az ínycsiklandozó újdonságnak akkor sikere volt, hogy több mint 68.000 darabot el is adtak, ami rendkívül megdöbbentő szám, mivel az édes kis finomságok, akkor még igen borsos áron kerültek eladásra, ha azt nézzük, hogy fele annyiba került, mint maga a belépőjegy a kiállításra.

Azóta hosszú utat járt be a technika, ma már a világ legtöbb pontján élvezhetjük ezt a csodás finomságot, amely gyerekek és felnőttek milliárdjainak okoz boldogságot napról napra.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Vattacukor-keszites-2
Vattacukor minden alkalomra!

Alig van a világon olyan ember, aki ne szeretné a vattacukrot és ez velünk sincs másként! Mindenkinek vannak olyan kedves,...

Close