Kövess minket!
  
     

Pár szóban a vattacukorgép működéséről

Pár szóban a vattacukorgép működéséről
2014, március 31.

A mai vattacukorgépeket a technikai fejlődésének köszönhetően rendkívül egyszerű kezelni. Bár gyermekkorunkban elvarázsolva figyeltük, ahogy a vattacukor készítő mesterek nagy szakértelemmel 2 perc alatt, szinte a semmiből létrehoztak egy nagy habos felhőt, valójában ma már bárki képes vattacukrot készíteni, akár saját otthonában is.

Lássuk hogyan is működik ez a csoda szerkezet!

A vattacukorgép működése azon alapul, hogy a sok ezer cukorkristályt egy henger alakú szerkezet, a centrifugáliserő hatására kiszórja a gép belső terébe, miközben felhevíti azt. A melegítés hatására a kis cukorszemcsék elveszítik kristályos szerkezetüket, és fonalszerű nyúlós anyaggá válik.

Ahogy folyamatosan keletkeznek a szálak, a vattacukor készítő egy hurkapálca segítségével egyenletesen körözve a készülékben, összegyűjti a repülő cukorszálakat, mielőtt teljesen megszilárdulnának. Ezt a folyamatot addig ismétli, míg el nem készül a habos-babos finomság.

Gyakran felmerül a kérdés, hogy az otthoni használatra szánt készülékekbe, honnan lehet beszerezni speciális vattacukor cukrot. Azonban az édesség kedvelőinek nagy szerencséjére, a manapság forgalomban levő készülékekkel, már egyszerű háztartási cukrot is felhasználhatunk.

Szerezzen be Ön is saját vattacukorgépet, és örvendeztesse meg az édes finomsággal szeretteit!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Vattacukorgep1
Vattacukorgép minden alkalomra!

Attól függően, hogy milyen céllal szerezzük be vattacukorgépünket, azaz otthoni használatra vagy kereskedelmi célokra, más szempontok alapján kell kiválasztanunk eszközünket....

Close