Kövess minket!
  
     

Vattacukros muffin az igazi édesszájúaknak!

Vattacukros muffin az igazi édesszájúaknak!
2014, március 31.

Azt gondolta, hogy a vattacukrot csak önmagában lehet élvezetes finomság?

Valójában a felhasználási lehetőségeknek, csak a kreativitás szabhat határt!

Nézzünk is egy egyszerű vattacukros édességet!

Vattacukros muffin alaprecept:

Hozzávalók:

  • 2 bögre finomliszt
  • 1 bögre cukor
  • 250 ml tej
  • 125 ml olaj
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük. Egy másik mélyebb edényben habosra keverjük a tojásokat, a cukor hozzáadásával, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, illetve egy csipet sót. Végül fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket, miközben ügyelünk a csomók elkeverésére.

Ha sok kis süteményt szeretnénk elkészíteni, valamilyen eseményre vagy rendezvényre, érdemes papírformákat alkalmazni, melyek nem csak praktikusak, de esztétikusabbá is teszik a végeredményt, különleges mintájukkal.

Előmelegített sütőben 180o-on süssük körülbelül 15-20 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy rendesen átsült-e.

Ezt az alapreceptet minden alkalommal felhasználhatjuk és az aktuális hangulatunknak vagy ízlésünknek megfelelően variálhatjuk egy kis csokoládéval, fűszerekkel, töltelékekkel, vagy amit csak szeretnénk.

Amíg sülnek a muffinok készítsünk egy kis mennyiségben, a szokásos technikával vattacukrot. Mikor elkészültek a sütemények tegyük őket rácsra, hogy gyorsan kihűljenek. Készítsünk cukormázat vagy vajkrémet, melyeket akár ételszínezékkel is megszínezhetjük. Amint kihűltek a muffinok kenjük meg őket a mázzal, és száradás előtt helyezzük rá egy kis aranyos vattacukor halmot.

Már kész is egyedi süteményünk, mely minden alkalomra ideális választás, legyen szócsaládi eseményről, vagy a gyerekek születésnapi zsúrjáról.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

YouTube