Vattacukros muffin az igazi édesszájúaknak!
Azt gondolta, hogy a vattacukrot csak önmagában lehet élvezetes finomság?
Valójában a felhasználási lehetőségeknek, csak a kreativitás szabhat határt!
Nézzünk is egy egyszerű vattacukros édességet!
Vattacukros muffin alaprecept:
Hozzávalók:
- 2 bögre finomliszt
- 1 bögre cukor
- 250 ml tej
- 125 ml olaj
- 1 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük. Egy másik mélyebb edényben habosra keverjük a tojásokat, a cukor hozzáadásával, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, illetve egy csipet sót. Végül fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket, miközben ügyelünk a csomók elkeverésére.
Ha sok kis süteményt szeretnénk elkészíteni, valamilyen eseményre vagy rendezvényre, érdemes papírformákat alkalmazni, melyek nem csak praktikusak, de esztétikusabbá is teszik a végeredményt, különleges mintájukkal.
Előmelegített sütőben 180o-on süssük körülbelül 15-20 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy rendesen átsült-e.
Ezt az alapreceptet minden alkalommal felhasználhatjuk és az aktuális hangulatunknak vagy ízlésünknek megfelelően variálhatjuk egy kis csokoládéval, fűszerekkel, töltelékekkel, vagy amit csak szeretnénk.
Amíg sülnek a muffinok készítsünk egy kis mennyiségben, a szokásos technikával vattacukrot. Mikor elkészültek a sütemények tegyük őket rácsra, hogy gyorsan kihűljenek. Készítsünk cukormázat vagy vajkrémet, melyeket akár ételszínezékkel is megszínezhetjük. Amint kihűltek a muffinok kenjük meg őket a mázzal, és száradás előtt helyezzük rá egy kis aranyos vattacukor halmot.
Már kész is egyedi süteményünk, mely minden alkalomra ideális választás, legyen szócsaládi eseményről, vagy a gyerekek születésnapi zsúrjáról.